Wine Spectator: 100 najboljih vina u 2019.

Redakcijia magazina Wine Spectator je objavila svoju listu najboljih sto 100 vina u 2019. godini. Svake godine, urednici redakcije ovog specijalizovanog magazina ocenjuju vina koja su u prethodnih 12 meseci najviše privuklia njihovu pažnju i nepca, da bi potom odabrali svojih najboljih sto – na osnovu kvaliteta, vrednosti, dostupnosti i uzbuđenja – pozitivnih reakcija koje proizvodi. Ova godišnja lista odaje počast uspešnim vinarima, regionima i berbama širom sveta.

Ovde ćete pronaći sve Top 100 liste od 2019. pa do debitantske godine 1988. (kada je lista prvi put objavljena). Od tada su se na listi pojavile nove regije, grožđe i stilovi, ali klasika je i dalje stameno postojana. Uživajte u pregledu više od 30 godina vrhunskih svetskih vina.

Za detaljne profile tipova 2019. pogledajte kompletan paket Top 100 vina 2019, dok na samoj veb-stranici klikom na “expand all” polje dobijate detaljan uvid u svako od ovih 100 najbolje rangiranih. U predstojećem Wine Spectatoru koji izlazi 31. decembra, na kioscima će prethodno izdanje biti 3. decembra ili ga naknadno kupite u štampanoj formi.  Tu je i digitalno izdanje, onda kada postane dostupno.

Napomena: 1998. neka vina imaju isti rang i dele istu poziciju, jer je lista podeljena na vrhunska crvena, bela i desertna vina. Druga napomena, uz samu listu: provereno su uvek najbolja ona vina koja se vama lično najviše dopadaju, ona čije vam je ispijanje najprijatnije).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.