NYC vs. SF

                 Gomile smeća i metro koji kasni, ili dosadni gikovi bez noćnog života?

01
Njujork ima hranu svetske klase, metro koji kasni i smrad smeća. San Francisko, s druge strane, ima sunce i dosadne gikove a nema noćni život.

Dakle, koji je od ova dva grada bolji? Zavisi od toga koga pitate, a dosta toga je prikazano u crtanom serijalu spisateljke i komičarke Sare Kuper (Sarah Cooper, 37). “Preselila sam se iz Njujorka u San Francisko pre oko mesec dana i odmah sam iz prve ruke primetila dosta ovih razlika”, piše Kuperova koja živi u Zalivskoj oblasti (Bay Area). Dakle, kada je za Božić dobila Wacom tablet, odmah je na njemu počela da crta ilustracije koje su prikazivale različitosti oba grada, i to na način koji garantuje da će vam izmamiti osmeh – ili pak gnev – u zavisnosti od toga šta (ne)volite.

Kako je živela na oba mesta, Kuperova smatra da je među stanovnicima oba grada i dalje žilavo ukorenjena većina stereotipa i urbanih mitova, recimo da su “U Njujorku zlobni, a u San Francisku lenji”, kaže ona. “Otkrila sam da ništa od toga nije istinito!”

I mada na svom sajtu piše kako “Nijedan od ova dva grada nije pouzdano superioran”, priznaje da bi – kada bi bila prisiljena da bira – izabrala istočnu obalu.

“Ako bih morala da biram, to bi bio Njujork”, kaže ona. “San Francisko je neverovatno lep i inspirativan dok je NYC žustar, brz i ponekad “neodoljivo nesavladiv, sa tako zaraznom primamljivoću koju, iskreno, nisam ni shvatala sve dok se nisam preselila.”

02

 

03

 

04

 

05

 

06

 

07

 

08

 

09

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.